Güncel

Malatya, Beyaz Örtüyle Kartpostallık Görüntüler Oluşturdu!

Depremin ağır tahribat bıraktığı Malatya, mevsimin ilk kar yağışıyla kartpostallık manzaralara büründü.

Abone Ol

Görsel Haber - Malatya, 6 Şubat depremlerinden ağır tahribatla sarsılan illerden biri olmasına rağmen, mevsimin ilk karıyla büyüleyici bir beyaz örtüyle kaplandı. Meteorolojinin uyarısı üzerine kar yağışının etkili olduğu Malatya'da, dün sabah saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı, bugün sabah saatlerine kadar devam etti.

Darende ve Akçadağ ilçelerinde ise 21 mahalle yolunun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandığı bildirildi. Kentin genelinde ise kar yağışıyla birlikte adeta kartpostallık manzaralar oluştu.

Sürekli artçı depremlerin yaşandığı Malatya'da, evleri hasar almayan bazı vatandaşlar, deprem korkusu nedeniyle evlerinin yakınlarına kurdukları çadırları kar altında bıraktı. Kar yağışının zamanlaması nedeniyle yolda seyir halinde olan sürücüler ise zor anlar yaşadı.

Yetkililer, olası buzlanma durumlarına karşı sürücülerin ve yayaların dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu. Malatya'nın kar altındaki manzaraları, bir yandan doğal güzellikleri sergilerken bir yandan da kışın etkisini hissettirdi. İLKHA