Güncel

Malatya Müftü Vekili Bekiroğlu: Ne zaman rağbetimizi Allah'a yönlendirirsek o zaman zafer ihsan edilecektir

Malatya'da düzenlenen Regaib Kandili programında konuşan Malatya İl Müftü Vekili Abdullah Bekiroğlu, "Gazze'deki Müslümanlar, iki milyar Müslüman'ın şanını, şerefini ayakta tutmak için mücadele ediyorlar. Ne zaman rağbetimizi Rabbimize yönlendirsek o zaman zafer ihsan edilecektir." dedi.

Abone Ol

Tüm İslam âleminde ve Türkiye'de coşku ile idrak edilen Regaib Kandili, Malatya'daki camilerde de kadın, çocuk, genç ve yaşlıların katılımıyla huşu içinde kutlandı.

Malatya İl Müftülüğü, üç ayların ilk kandili olan Regaib Kandili münasebetiyle, Kernek Karagözlüler Camii'nde bir program düzenledi. Akşam ezanıyla birlikte camiye akın eden Malatyalılar, okunan Kur’an-ı Kerim ve seslendirilen ilahileri dinleyerek, okunan salâvatlara eşlik etti ve ellerini semaya açarak Gazze'nin zaferi ve Kudüs'ün özgürlüğü için dua ettiler.

Programa katılanlar, İmam Hatip Necmeddin Ceylan'ın Kur’an-ı Kerim tilaveti, İmam Hatip Mehmet Şentürk'ün okuduğu Mevlid-i Şerif ve seslendirdiği ilahilerle huşu içinde bir gece geçirdi. Malatya İl Müftü Vekili Abdullah Bekiroğlu'nun gecenin anlam ve önemi hakkında yaptığı konuşma ise dinleyicilere duygusal anlar yaşattı.

Bekiroğlu, konuşmasında üç ayların başlangıcı ve Regaib Kandili'nin önemine vurgu yaparak, Müslümanları muhasebeye davet etti. Ayrıca, Gazze'deki mücahitlerin direnişini anarak dua ettiler ve bu mübarek gecenin tüm İslam âlemine ve özellikle Gazze'deki kardeşlere bereket ve zafer getirmesi için dua ettiler.

Program sonunda Malatya İl Müftüsü Vekili Abdullah Bekiroğlu, katılımcılara teşekkür ederek dua ile etkinliği sona erdirdi. Halkın yoğun katılım gösterdiği programın ardından İl Müftülüğü tarafından vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.