7 Ekim'de HAMAS'ın başlattığı Aksa Tufanı Operasyonu'nun ardından işgalciler, 3 aydan fazla bir süredir Gazze'de soykırım uyguluyor. Bebek, çocuk, genç, kadın, yaşlı demeden binlerce kişiyi katleden işgalcilere karşı dünyanın birçok ülkesinde halkın tepkisi sürüyor.

Malatya'da Kudüs Kardeşlik Platformu ve Hekim ve Sağlık çalışanları tarafından "Gazze İçin Acil Ateşkes Çağrısı" sloganıyla düzenlenen yürüyüş, engelli ve çocukların da katılımıyla binlerce kişinin Soykan Meydanı'ndan AVM'ye kadar tekbir getirip sloganlar atarak gerçekleştirdiği bir etkinlik oldu.

Yürüyüşün ardından AVM önünde düzenlenen etkinlik, İmam Hatip Burak Gün'ün Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kudüs Kardeşlik Platformu adına Metin Demir'in okuduğu basın açıklamasında, Gazze'deki soykırıma karşı birlik olma çağrısı yapıldı.

Demir, basın açıklamasında, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde yaşanan çatışmada şehit olan askerlere rahmet dileyerek, terörü lanetlediklerini belirtti. Ayrıca, Gazze'deki soykırıma karşı bir ses olmak amacıyla bir araya geldiklerini ifade etti.

İnsanlığın tarih boyunca gördüğü en büyük zulümlerden birine şahitlik ettiğimize vurgu yapan Demir, Apartheid rejimi altında işgalci İsrail'in kadın, çocuk, yaşlı ve sivil ayırt etmeksizin Gazze'de soykırım suçu işlediğini belirtti. Filistin'de binlerce kişinin hayatını kaybettiğini, yaralandığını ve milyonlarca insanın evsiz kaldığını hatırlattı.

Demir, Gazze'de sağlık hizmetlerinin ciddi şekilde aksadığına dikkat çekti. İsrail'in hastaneleri, ambulansları ve sağlık çalışanlarını hedef aldığını, bu nedenle birçok insanın tedavi göremediğini ve hayatını kaybettiğini ifade etti. Özellikle hamile kadınların doğum yapmak zorunda kaldığı koşulların insanlık dışı olduğunu vurguladı.

Siirt Fıstığında Hileli Ticaret Alarmı: Çiftçilerin Emeği Tehlikede Siirt Fıstığında Hileli Ticaret Alarmı: Çiftçilerin Emeği Tehlikede

Gazze'deki enerji ve temiz su ihtiyacının acilen karşılanması gerektiğine dikkat çeken Demir, uluslararası toplumun işgalci İsrail'in zulmüne karşı harekete geçmesi ve acil ateşkes sağlanması çağrısında bulundu.

Son olarak, vicdan sahibi herkesin bu soykırıma karşı harekete geçmesi gerektiğini belirten Demir, uluslararası hukuk önünde işgalci İsrail'in sorumlu tutulması ve Filistin'e destek olunması gerektiğini söyledi. Etkinlik, gıyabi cenaze namazı ve dua ile sona erdi.

Editör: Ömer Faruk