Saadet Partisi’nden İsrail’e Sert Tepki: "Ateşi Bölgeye Yayma Amacıyla Hareket Ediyor. Saadet Partisi’nden İsrail’e Sert Tepki: "Ateşi Bölgeye Yayma Amacıyla Hareket Ediyor.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, her yıl ocak ayında mahallin en büyük mülki amiri tarafından belirlenen açık yer toplantı alanları, gösteri yürüyüşü güzergahları ve dağılma yönlerinin, il ve ilçe temsilcileri, belediye başkanları, sendika temsilcileri ve kamu kurumlarından alınan yazılı görüşler doğrultusunda belirlendiği ifade edildi.

Açık Yer Toplantısı Yapılacak Mahaller ve Dağılma Yönleri:

  1. Yeşilyurt'ta Malatya Büyükşehir Belediye Binası arkası ve Sümer Cami arkasındaki boş alanlar toplantı alanı olarak belirlendi. Dağılma güzergahı, açık yer toplantı alanından Sümer Camii ile Malatya Büyükşehir Belediye Binası arasındaki yol ve Sümer Camii ile Malatya Park (AVM) arasındaki yoldan İnönü Caddesi, D–300 Karayolu (Çevre Yolu) yan yolu istikametinde olacak.

  2. Yeşilyurt'ta Tren Garı önü, toplantı alanı olarak belirlendi. Dağılma güzergahı, toplantı alanından Abdulkadir Eriş Caddesi, İstasyon Caddesi ve Tren Garından Ergenekon Köprüsü istikametinde olacak.

  3. Yeşilyurt Cumhuriyet Meydanı, toplantı alanı olarak belirlendi. Dağılma güzergahı, toplantı alanından Adıyaman Caddesi, Cömertoğlu Caddesi, Malatya Caddesi ve Mahmut Çalık Caddesi istikametinde olacak.

  4. Battalgazi'de Emeksiz Caddesi Üst Kavşağı (100.Yıl Kavşağı), toplantı alanı olarak belirlendi. Dağılma güzergahı, toplantı alanından Cengiz Topel Caddesi, Emeksiz Caddesi, İsmet Paşa Caddesi ve Hasanbey Caddesi istikametinde olacak.

  5. Battalgazi Kernek Meydanı, toplantı alanı olarak belirlendi. Dağılma güzergahı, toplantı alanından Cengiz Topel Caddesi, Fuzuli Caddesi ve Hamit Fendoğlu Caddesi (Kanal Boyu Caddesi) istikametinde olacak.

  6. Battalgazi Cumhuriyet Meydanı, toplantı alanı olarak belirlendi. Dağılma güzergahı, toplantı alanından Mustafa Yılmaz Caddesi ve Osman Ateş Caddesi istikametinde olacak.

Gösteri Yürüyüşü Yapılacak Güzergahlar, Yürüyüşe Geçmek Üzere Toplanılacak Yerler ile Dağılma Yönleri:

  1. Dede Korkut Parkı'nda toplanacak grup, gösteri yürüyüşü güzergahı olarak D-300 Karayolu yan yolunu takiben Malatya Büyükşehir Belediye Binası arkası ve Sümer Camii arkasındaki boş alanlara kadar yürüyecek ve dağılma güzergahı olarak belirtilen rotaları izleyecek.

  2. Abdulkadir Eriş Caddesi yol girişi toplanma alanı olarak belirlenmiş ve gösteri yürüyüşü güzergahı Abdulkadir Eriş Caddesini takiben Tren Garı önündeki alana kadar olacak. Dağılma güzergahı ise belirtilen istikametlerde olacak.

Bu planlamanın ilgili kanunlar kapsamında yapıldığı ve uygulanacağı, aksine davranışlarda yasal işlemlerin başlatılacağı açıklandı.

Editör: Ömer Faruk