Güncel

"Malatyalı Kadınlar, Ziynet Eşyaları ve Harçlıklarıyla Gazze'ye Destek Oldu

Malatya'da kadınlar ziynet eşyalarını Gazze'deki mazlum insanlar için bağışladı

Abone Ol

Siyonist işgal rejiminin 86. gününde Gazze'yi hedef alan saldırıları devam ederken, dünya genelinde Filistin halkına destek artarak devam ediyor. Bu çerçevede, 7 Ekim'den bu yana Gazze'deki yardım faaliyetlerini sürdüren Umut Kervanı Vakfı'na Malatya'dan önemli bir destek geldi.

HÜDA PAR Malatya İl Kadın Kolları'nın öncülüğünde başlatılan "Gazze'ye ziynet eşyalarıyla destek verme" çağrısına cevap veren kentteki birçok kadın, çocuklarıyla birlikte Umut Kervanı Malatya Derneği'ne gelerek ziynet eşyalarını ve çocuklarının kumbaralarında biriktirdikleri harçlıkları bağışladılar.

HÜDA PAR Malatya İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Ölmez Yıldırım, yapılan yardımların önemine vurgu yaparak, "Kadınlar için ziynet eşyaları çok kıymetlidir ama her şeyden daha kıymetli olan bizim Müslüman kardeşlerimizdir. Bu yüzden kadınlar, ziynet eşyaları yerine Müslüman kardeşlerini tercih ederek bağışta bulundular." şeklinde konuştu.

Güneş Çelik isimli bir katılımcı, duyarlılıklarını şu sözlerle ifade etti: "Çocuklarımızla birlikte buraya gelerek bağışta bulunduk. Kadınlar için en değerli şey ziynettir. Biz de kadınız. Elbette ki onların yaşadığı zorluk ve sıkıntıları hissetmeyiz ama onların yanında olduğumuzu göstermek için bağışta bulunduk."

Meryem Akargil, Gazze'deki soykırımın protesto edilmesi ve yardım ulaştırılması amacıyla çeşitli faaliyetlere katıldıklarını ifade ederek, "Soykırım sona erene kadar elimizden geleni yapacağız." dedi.

Umut Kervanı Derneği Başkanı Ali Sağlık, kadınların duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederken, yardımların Gazze'ye ulaştırılacağını belirtti. Sağlık, "Bu şekilde kardeşlerimizin yaptığı yardımları ve bu yardımları ulaştırma gayretimiz içimizi biraz rahatlatıyor." dedi.