Bahsedilen dizeler, Uğur Işılak'a ait bir şarkı olan "Her Şeyin Bir Vakti Vardır"dan gelmektedir.

Uğur Işılak’ın "Her Şeyin Bir Vakti Vardır" adlı eseri, Yunus Emre'ye yanlışlıkla atfedilmiş ve bu durum birçok yazarın hatalı bir şekilde bu iddiayı desteklemesine neden olmuştur. Bu yazarlardan bazıları, Yunus Emre'nin sözleri olduğunu düşündükleri bu dizeleri paylaşmışlardır.

Pişmanlık Duymayanlar İçin Tövbe Rehberi: Dr. Ahmet Hamdi Yıldırım’ın Tavsiyeleri Pişmanlık Duymayanlar İçin Tövbe Rehberi: Dr. Ahmet Hamdi Yıldırım’ın Tavsiyeleri

Ancak, yapılan araştırmalara göre, söz konusu dizedeki ifadelerin kaynağı Uğur Işılak'a aittir ve 2002 yılında çıkardığı "Ben Ağlarsam Kıyamet Kopar" albümünde yer almıştır. Dolayısıyla, bu dizelerin Yunus Emre'ye ait olduğu iddiası geçerli değildir.

Bu yanlışlık, bazı yazarların dörtlükleri veya beyitleri kesip alarak paylaşmaları ve bu eserin Yunus Emre'ye ait olduğunu savunmalarıyla ortaya çıkmıştır. Ancak, gerçekte bu şiir Uğur Işılak'ın eseridir ve tarihi kaynaklarda Yunus Emre'ye ait olduğunu gösteren bir kanıt bulunmamaktadır.

“Mazlumun Ahı, İndirir Şahı, Her Şeyin Bir Vakti Vardır” Şiirinin Yunus Emre’ye Ait Olduğu İddiası Doğru Değil
“Olsun be aldırma Yaradan yardır / Sanma ki zalimin ettiği kârdır / Mazlumun ahı, indirir şahı / Her şeyin bir vakti vardır” dizelerinin Yunus Emre’ye ait olduğu iddiası doğru değildir. Bahse konu satırlar Uğur Işılak’a aittir.

Uğur Işılak’ın “Her Şeyin Bir Vakti Vardır” başlıklı aşağıdaki şiiri, sıklıkla Yunus Emre’ye atfedilip paylaşılır.

Umursama dünya gelse üstüne
İçinde büyüyen bir ahın olsun
Elbet bir gün devran döner tersine
Tahammül en büyük silahın olsun

Boşver hayallerin gerçek olmasın
Yeşersin yeter ki umut solmasın
Derde talip ol ki dertli kalmasın
Garibin gözyaşı günahın olsun.

Olsun be aldırma Yaradan yardır
Sanma ki zalimin ettiği kardır
Mazlumun ahı, indirir şahı
Her şeyin bir vakti vardır

Editör: Ömer Faruk