Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), eğitim sistemine yönelik önemli bir değişiklik planlıyor. Yapılacak yeni düzenleme ile öğrencilerin yılda 180 gün olan okul süresi 200 güne çıkarılacak. Bu değişiklikle birlikte, ara tatillerde herhangi bir değişiklik olmazken, yaz tatili süresi kısalacak.

Sabah gazetesinin aktardığına göre, öğrencilerin eğitim-öğretim süresini artırmak amacıyla yaz tatili gün sayısı azaltılacak. Şu anda 180 gün olan eğitim süresi, 200 güne çıkarılarak öğrencilerin daha fazla okula gitmesi hedefleniyor.

Yaz tatilinin kısaltılmasındaki amaç, Türkiye'yi gelişmiş ülkelerle kıyaslandığında daha rekabetçi bir eğitim sistemine sahip kılmak. Bu değişiklikle birlikte öğrenciler, daha fazla eğitim alacakları bir döneme giriş yapacaklar.

KPSS 2024 Başvuruları Başladı: İşte Detaylar! KPSS 2024 Başvuruları Başladı: İşte Detaylar!

Önceki yıllarda 13 hafta olan yaz tatili süresi, 2019-2020 eğitim-öğretim yılı itibariyle 11 haftaya düşmüştü. Ancak, MEB'in planladığı yeni düzenleme ile bu sürenin daha da kısalması bekleniyor. Gelişmiş ülkelerdeki eğitim süreleri de dikkate alınarak yapılan çalışmanın ayrıntıları merakla bekleniyor.