Eğitim

MEB'den Yeni Dönem: 'Veli Randevu Sistemi' Hayata Geçirildi

Abone Ol

Haber Merkezi - Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin liderliğinde, okul yönetimi ile öğretmenler arasında daha düzenli ve etkili iletişim için bir adım atıldı. "Veli Randevu Sistemi" adı verilen bu yeni uygulama ile veliler, çocuklarının eğitim durumu hakkında öğretmenleriyle görüşme zamanlarını kolayca ayarlayabilecekler.

Yazılım uzmanları tarafından geliştirilen bu sistem, öncelikle öğretmenlerin boş zaman dilimlerine göre randevu alınmasını sağlıyor. Veliler, e-devlet kullanıcı bilgileriyle okulların internet sitelerine giriş yaparak öğretmenlerin müsaitlik tablosunu inceleyebilecek ve boş olan zaman dilimleri için randevu talebinde bulunabilecekler.

Randevu talepleri, haftanın önceki cuma günü öğle saatine kadar sistemde toplanacak ve aynı gün öğleden sonra okul yönetimleri tarafından öğretmenlere bildirilecek. Veli, sistem üzerinden giriş yaparak talep ettiği randevuları takip edebilecek ve günü gelmemiş olan randevularını iptal edebilecek.

Bu yeni uygulama, veli-öğretmen iletişimini kolaylaştırarak eğitim sürecinin daha verimli bir şekilde yönetilmesine katkı sağlayacak.