Abone Ol

Mersin ile Girne arasındaki deniz seferleri durduruldu

KKTC açıklarında bir yolcu gemisinin alabora olmasının ardından Mersin ile Girne arasındaki deniz ulaşımında seferler ikinci bir duyuruya kadar durduruldu.

Mersin ile Girne arasındaki deniz seferleri durduruldu

Girne Limanı'ndan Mersin'in Silifke ilçesindeki Taşucu Limanı'na gitmek üzere hareket eden yolcu gemisinin dün alabora olması sonrası, bölgedeki yolcu taşımacılığına ilişkin yeni karar alındı.

Bu kapsamda Mersin'den gerçekleştirilen Taşucu-Girne-Taşucu ile Anamur-Girne-Anamur seferlerinin iptal edildiği bildirildi.

Taşucu Yolcu Terminali'nde bulunan ekranlar üzerinden de seferlerin yapılmayacağı duyuruldu. İptal kararının görevliler tarafından yolculara aktarılmasının ardından bazı yolcular limandan ayrıldı.

Öte yandan geminin alabora olması sonrasında kriz masası oluşturulan Taşucu Limanı'nda AFAD, UMKE, jandarma, polis ve sağlık ekiplerinin tedbir amacıyla bekleyişi devam ediyor. (İLKHA)