Ülkemizin genelinde parçalı ve çok bulutlu havanın beklendiği belirtilen Meteoroloji raporuna göre, Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu güney doğusu ile Erzurum, Kars, Ardahan, Batman, Mardin ve Siirt çevrelerinde yağışlı bir hava öngörülüyor. Özellikle Bolu çevreleri, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce illerinin yüksek kesimlerinde kuvvetli kar yağışlarına dikkat çekilen uyarılarda, sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde pus ve yer yer sisin yanı sıra buzlanma ve don olaylarının yaşanabileceği belirtildi.

İsrail'den Reisi'nin Helikopter Kazasıyla İlgili Açıklama: "Bizim Bir Dahlimiz Yok" İsrail'den Reisi'nin Helikopter Kazasıyla İlgili Açıklama: "Bizim Bir Dahlimiz Yok"

Turuncu kodlu uyarının geçerli olduğu 1 il ve sarı kodlu uyarının 6 il için yapıldığı vurgulandı. Bölge bölge detaylara göre:

  • Marmara Bölgesi: Trakya ve iç kesimlerde kar, kıyılarda yağmur ve karla karışık yağmur beklenirken, Sakarya'nın güney ve doğusunun yükseklerinde kuvvetli kar yağışları öngörülüyor.
  • Ege Bölgesi: İç kesimlerde aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışları beklenirken, bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayları ile birlikte pus ve sis olasılığı bulunuyor.
  • Akdeniz Bölgesi: Batı Akdeniz ile Mersin'in batı ilçelerinde yağışlar görülecek. İç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışları bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde pus ve sis olabilir.
  • İç Anadolu Bölgesi: Genel olarak karla karışık yağmur ve kar yağışları beklenirken, gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve sis olabilir.
  • Batı Karadeniz Bölgesi: Bölge genelinde aralıklı yağışlar beklenirken, yüksek kesimlerde kuvvetli kar yağışları öngörülüyor. Bölgenin iç kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde buzlanma, don, pus ve sis olabilir.
  • Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi: Kıyılarda yağmur, yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar olacak. Bölgenin iç kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde buzlanma, don, pus ve sis olabilir.
  • Doğu Anadolu Bölgesi: Ardahan, Kars, Erzurum, Van, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışları beklenirken, bölge genelinde buzlanma, don, pus ve sis olabilir.
  • Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinde aralıklı yağmur ve karla karışık yağmur beklenirken, yüksek kesimlerinde kar yağışı olabilir.

Vatandaşların bu meteorolojik koşullara karşı tedbirli olmaları ve ulaşımda aksamalar yaşanmaması için dikkatli hareket etmeleri önemli.