Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu olduğu belirtilmiştir. Marmara'nın batısı, Güney ve Kıyı Ege, Akdeniz bölgesi ile Gaziantep, Adıyaman ve Kilis çevrelerinde yağışlı hava beklenmektedir.

Gece saatlerinde Kıyı Ege, Çanakkale'nin güneyi, Balıkesir'in batı kıyı kesimleri ile Antalya'nın batı ilçelerinde yer yer kuvvetli yağışlar görülebilir. Bu yağışlar genellikle yağmur ve sağanak, Toroslar Mevkii'nde ise karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacaktır. Yurdun iç ve doğu kesimlerinde pus ve yer yer sis beklenmektedir.

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek; Marmara ve Ege ile Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olarak saatte 40-60 kilometre hızla esmesi beklenmektedir.

Kuvvetli yağış uyarısı yapılarak, Kıyı Ege, Çanakkale'nin güneyi, Balıkesir'in batı kıyı kesimleri ile Antalya'nın batı ilçelerinde yer yer kuvvetli yağışların beklendiği, oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtilmiştir.

Anket Sonuçları: ABD'deki Müslümanlar hangi adayı tercih ediyor? Anket Sonuçları: ABD'deki Müslümanlar hangi adayı tercih ediyor?

Kuvvetli rüzgar uyarısı da yapılarak, Marmara ve Ege ile Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde rüzgarın yer yer kuvvetli eseceği ve oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği ifade edilmiştir.

Editör: Ömer Faruk