Gündem

MHP Lideri Bahçeli'den Pençe-Kilit Harekâtı Açıklaması: "Şehit Kanları Yerde Kalmayacak"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Pençe-Kilit Harekâtı'nda yaşanan terör saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada, "Şehit kanları yerde kalmayacak, sorulacak hesap mahşere bırakılmayacaktır" dedi ve teröre karşı sıfır toleransla mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı.

Abone Ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirilen Pençe-Kilit Harekâtı'nda teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 9 askerle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Bahçeli, açıklamasında terörle mücadelede kararlılık mesajları verirken, teröristlerle mücadelede sıfır tolerans politikasının benimsenmesi gerektiğini ifade etti.

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

  • "Elbette tertemiz şehit kanları yerde kalmayacak, sorulacak hesap mahşere bırakılmayacaktır."
  • "Mesele sadece teröristlerle mücadele değil, asıl olarak terörizmi bölgesel çıkarlarına müzahir kullanan karanlık çevrelere, müttefik görünümlü muhasım ülkelere direnmek, bunlarla kıran kırana mücadele etmektir."
  • "Son terörist ele geçirilinceye veya etkisiz hale getirilinceye kadar yılgınlık, yorgunluk, geri adım yoktur."
  • "Irak ve Suriye’nin kuzeyinde terör devleti kurmak için faal halde bulunanlara müsaade edilmeyecektir. Bu uğurda her şey göze alınmıştır."
  • "Bütün terör kampları havadan ve karadan ateş altına alınmalıdır. Hangi ülke karşımıza çıkarsa çıksın aynı kararlı muamele onlara da gösterilmelidir."

Bahçeli, açıklamasını kahraman şehitlere rahmet dileyerek, tedavi gören gazilere de şifa temennisinde bulunarak tamamladı.