Siyaset

MHP'de Bahçeli'nin danışmanı görevden alındı, 3 ilçe teşkilatı kapatıldı

MHP'nin Adana'da yaşanan gelişmelerde, Genel Başkan Danışmanlığı görevinden alınan Hüseyin Sözlü'nün yanı sıra Adana'daki Karaisalı, Saimbeyli ve Yumurtalık ilçe teşkilatlarının kapatılması dikkat çekti.

Abone Ol

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, kapatma kararının arkasındaki sebebi "yerel seçim çalışmaları sırasında parti disiplini ve politikalarına aykırı davranışlar sergilemeleri" olarak açıkladı.

Aynı gerekçelerle Siyasi ve Yerel İşlerden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü'nün görevine son verildiği ve disiplin kuruluna sevk edildiği belirtildi.

Sosyal medya hesabından yapılan açıklamada Yalçın, "Yerel seçim çalışmaları sırasında parti disiplini ve politikalarına aykırı davranışlar sergilemeleri nedeniyle Adana ilinin Karaisalı, Saimbeyli ve Yumurtalık ilçe başkanlıkları kapatılmıştır. Aynı gerekçeyle, Siyasi ve Yerel İşlerden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, başdanışmanlık görevinden alınmış olup, tedbirli olarak merkez disiplin kuruluna sevk edilmiştir" ifadelerini kullandı.

1999-2014 yılları arasında Ceyhan Belediye Başkanlığı görevini üstlenen Hüseyin Sözlü, 2014 yılında Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilmişti. Ancak, 2019 seçimlerinde Cumhur İttifakı'nın ortak adayı olarak yarıştığı seçimde ikinci olmuş ve görevini CHP ve İYİ Parti'nin ortak adayı Zeydan Karalar'a devretmişti. Sözlü, 17 Temmuz 2019'da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından Siyasi ve Yerel İşlerden Sorumlu Başdanışman olarak atanmıştı.