Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ile birlikte Irak'ı ziyaret ederek Başbakan Muhammed Şiya Sudani ve Cumhurbaşkanı Abdüllatif Reşit ile görüşmeler gerçekleştirdi. Irak Başbakanlığı Basın Ofisi'nin açıklamasına göre, görüşmelerde iki komşu ülkenin ilişkileri ve Filistin'deki gelişmeler ele alındı.

Başbakan Sudani, Türkiye ile güvenlik ilişkilerinin yanı sıra Irak'ın komşu ülkelerle olan ilişkilerine vurgu yaparak, ülkenin anayasal prensiplerine bağlı kalarak komşularıyla güvenlik ve istikrarı destekleme taahhüdünü dile getirdi. Irak'ın Türkiye ile sınırda güvenlik önlemleri aldığını belirten Sudani, stratejik Kalkınma Yolu projesinin önemine değindi.

Bakan Güler ise Türkiye'nin Irak ile olan iş birliğini sürdürme niyetini belirterek, terörle mücadelede güvenlik iş birliğinin önemine vurgu yaptı. Ayrıca, Türkiye'nin stratejik Kalkınma Yolu projesini önemsediğini ve projenin bölge ülkelerinin kalkınması ve refahına katkı sağlayacak umut verici bir girişim olduğunu ifade etti.

Irak Cumhurbaşkanı Reşit ile gerçekleşen görüşmede, iki ülkenin güvenliği ve istikrarına hizmet edecek şekilde güvenlik ve istihbarat alanlarında ikili ilişkilerin geliştirilmesi ele alındı. Su paylaşımı, ticari ilişkiler ve Filistin'deki gelişmeler de masaya yatırıldı. Irak Cumhurbaşkanı Reşit, Türkiye'nin Filistin'e sağladığı destek ve yardıma övgüde bulunarak, Irak'ın Filistin halkına sürekli destek vereceğini vurguladı.

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi 12 Yıl Sonra Türkiye'de Mısır Cumhurbaşkanı Sisi 12 Yıl Sonra Türkiye'de

Bakan Güler, Irak Savunma Bakanlığı'na geçerek Iraklı mevkidaşı Sabit Muhammed Rıza El-Abbasi ile askeri törenle karşılandı ve her iki bakan arasında baş başa ve heyetler arası görüşme gerçekleştirildi.

Editör: Ömer Faruk