Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, PKK/YPG/KCK ve diğer terörist unsurların etkisiz hale getirilmesi amacıyla gerçekleştirilen operasyonlar hakkında şu bilgiler paylaşıldı:

"15 Ocak 2024 tarihinde, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Irak'ın kuzeyinde Metina, Gara, Hakurk ve Kandil bölgeleri ile Suriye'nin kuzeyindeki terörist hedeflere yönelik Hava Harekâtları icra edilmiştir. Bu operasyonlar, Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51. maddesinden kaynaklanan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda gerçekleştirilmiştir.

Hizbullah'tan Metula Saldırısı: İsrail Ordusu'na Tanksavar Füze Saldırısı Hizbullah'tan Metula Saldırısı: İsrail Ordusu'na Tanksavar Füze Saldırısı

Harekâtlar kapsamında, Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin bulunduğu değerlendirilen 23 hedef imha edilmiştir. Mağara, sığınak, tünel, mühimmat/malzeme deposu, ikmal malzemeleri ve terör örgütü tarafından gelir elde etmek amacıyla kullanılan tesisler bu operasyonlarla etkisiz hale getirilmiştir.

Türk Silahlı Kuvvetleri, bu operasyonlarda azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanarak çok sayıda teröristi etkisiz hale getirmiştir. Asil milletimizin desteğiyle hareket eden Türk Silahlı Kuvvetleri, ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için terörle mücadeleyi kararlılıkla sürdürecektir.

Ayrıca, bu operasyonlar sırasında masum insanların, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıkların, çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir titizlikle alınmıştır. Türk Silahlı Kuvvetleri, terörle mücadelede gösterdiği azimle, gelecekte de milletimizin güvenliği için gereken her adımı atmaya devam edecektir."

Editör: Ömer Faruk