Samsun'da yaşayan dar gelirli aileler için önemli bir adım atıldı. Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde başlatılan ücretsiz doğal gaz bağlanma projesi, ailelerin yaşam koşullarını iyileştirmeyi ve hava kalitesini artırmayı amaçlıyor.

"Havanı Koru, Yaşamak İçin" anlayışıyla yola çıkan Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı işbirliğiyle hayata geçirilen "Hava Kalitesinin İyileştirilmesi Projesi" ile özellikle kömür kullanımının neden olduğu hava kirliliğini önlemek adına dar gelirli ailelerin konutlarına ücretsiz doğal gaz bağlanacak.

İlk aşamada hava kirliliği seviyesinin en yüksek olduğu İlkadım ilçesinde başlayacak projede, kömür destekli 91 ev için tesisat ve kombi desteği sağlanarak katı yakıt kullanımı engellenecek. Ekipler, belirlenen evlerde tesisat döşemesi, kombi takılması ve abonelik işlemlerini gerçekleştirerek, 2 ay içinde 91 evde daha temiz bir enerji kaynağına geçişi sağlamayı planlıyor.

Azra Organizasyon ile Hayalinizdeki Düğün Gerçek Olsun! Azra Organizasyon ile Hayalinizdeki Düğün Gerçek Olsun!

Samsun Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ali Tulumen, projenin tamamlandığında 111 konutta katı yakıt kullanımının önleneceğini ve önemli miktarda karbon gazı salınımının engelleneceğini belirtti. Proje kapsamında doğal gaza kavuşacak aileler, yaşam koşullarının iyileştirilmesine olan katkılarından dolayı Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ederek, kömür kullanımından kurtulmanın sevincini yaşadılar.

Editör: Ömer Faruk