Dünya

Mısır'dan, İsrail ve Hamas'a flaş teklif! İsrail tüm Gazze'den çekilecek!

Mısır, Gazze'de devam eden siyonist rejim saldırılarına karşı önemli bir ateşkes teklifi sundu.

Abone Ol

The Times of Israel gazetesinin aktardığına göre, Mısır ve Hamas arasında gerçekleşen görüşmelerde ortaya çıkan teklif üç aşamalı bir planı içeriyor.

İlk Aşama: Ateşkes ve Esir Değişimi İlk aşamada, 3-4 haftaya kadar uzatılabilecek 2 haftalık bir ateşkes öngörülüyor. Bu süre zarfında kadınlar, çocuklar, yaşlı erkekler ve hastalar dahil olmak üzere 40 siyonist rejim vatandaşı esir serbest bırakılacak. Aynı süreçte Gazze'ye yardımların ulaştırılması ve İsrail tanklarının bölgeden çekilmesi hedefleniyor.

İkinci Aşama: Teknokratik Hükümet Kurma Çabaları İkinci aşamada, Filistinli gruplar arasında görüşmeler düzenlenerek Batı Şeria ve Gazze'de teknokratik bir hükümetin kurulması ele alınacak.

Üçüncü Aşama: Kapsamlı Ateşkes ve Esir Serbest Bırakma Üçüncü ve son aşama, kapsamlı bir ateşkesin sağlanmasını ve Gazze'deki siyonist rejim vatandaşı esirlerin tamamının serbest bırakılmasını içeriyor. Bu aşamada İsrail, Gazze Şeridi'ndeki güçlerini çekecek ve bölgenin kuzeyinde yerinden edilmiş Gazzelilere evlerine dönmelerine izin verecek.

Mısır'ın sunduğu bu teklif, bölgedeki gerginliğin azaltılması ve insani koşulların iyileştirilmesi adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.