Boykot Nedeniyle Burger King Türkiye'de İsim Değişikliğine Gitti: Yeni Adı "Börgır" Boykot Nedeniyle Burger King Türkiye'de İsim Değişikliğine Gitti: Yeni Adı "Börgır"

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlık basın bilgilendirme toplantısında yaptığı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) kararlılıkla mücadelesini sürdürdüğünü belirtti. Suriye'deki harekat alanlarında gerçekleştirilen saldırı girişimlerine karşı verilen karşılıklar sonucunda son bir haftada 56 teröristin etkisiz hale getirildiğini ifade etti. Sınırlardan yasa dışı geçiş yapmaya çalışan 191 kişinin yakalandığını ve 6,430 kişinin engellendiğini belirten Aktürk, ayrıca Gazze'deki duruma dikkat çekti ve İsrail'in saldırılarına karşı bölgesel ve küresel barışa yönelik tehditlerin arttığını vurguladı.

Aktürk, savunma sanayi alanındaki gelişmeleri de paylaşarak Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) imkan ve kabiliyetlerinin arttığını belirtti. Bedelli askerlik sınıflandırma sonuçlarının açıklandığını ve sözleşmeli erlerin maaşlarına dair bilgileri de paylaştı. Ayrıca, NATO'nun düzenleyeceği Steadfast Defender-24 Tatbikatı'na Türkiye'nin katılımının planlandığını ve ABD'nin Suriye'den çekileceği iddialarına dikkat çekti.

Editör: Ömer Faruk