Malatya’da Trafik Kazası: 3 Yaralı Malatya’da Trafik Kazası: 3 Yaralı

Malatya İl Müftüsü Şahin Yıldırım, deprem sonrasında yaşanan durum hakkında İLKHA muhabirine önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım, Malatya genelindeki cami ve Kur'an kurslarının depremden etkilendiğini, hasar gören ya da yıkılan birçok cami ve kursun olduğunu belirtti. Toplamda 990 cami bulunduğunu ve bu camilerden 43'ünün yıkıldığını ifade eden Yıldırım, ayrıca 220 Kur'an kursu bulunduğunu ve bunlardan birinin hafızlık eğitimi veren kursunun da aralarında olduğu 5 tanesinin yıkıldığını aktardı.

Müftü Yıldırım, deprem sonrasında cami ve kurs hizmetlerini sürdürmek adına çeşitli önlemler aldıklarını, konteyner kentlerde mescitler oluşturduklarını ve hasar görmemiş cami ve kurslarda hizmetlere devam ettiklerini belirtti. Ayrıca, din görevlileri aracılığıyla depremden etkilenen halka ulaşıp manevi destek sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirdi.

Yıldırım, özellikle gençlik koordinatörlüğü ve aile ve dini rehberlik büroları aracılığıyla çeşitli yaş gruplarına yönelik hizmetlerin devam ettiğini, engellilere yönelik çalışmaların olduğunu ve hastanelerde manevi rehberlerin bulunduğunu açıkladı. Müftü, cezaevlerinde de hizmetlerin devam ettiğini ve deprem öncesi yürütülen hizmetlere yeni alanlar ekleyerek çalışmalarına devam ettiklerini vurguladı.

Editör: Ömer Faruk