Muhammed Ali Akay, yazısında Türkiye'nin ve İslam ülkelerinin yaşadığı sorunların temelini 1. Dünya Savaşı'ndaki mağlubiyete dayandırıyor. İngiliz ve Fransız işgalleri sonrasında kurulan kukla rejimlerin, baskıcı yönetimleriyle halka zarar verdiğini savunan Akay, İslam ülkelerindeki yönetim modellerini eleştiriyor. Akay'a göre, baskıcı rejimler, halkın hak ve hukukunu korumak yerine kendi iktidarlarını muhafaza etmek için yazılan anayasaları kullandı.

Yazar, Filistin ve Gazze konusunda Avrupa ve Amerika halklarının tepkisizliğini, bu ülkelerdeki halkların güçlü anayasalara sahip olmasına bağlıyor. Akay, İslam ülkelerindeki baskıcı rejimlerin, halkın taleplerini bastırdığını ve bu nedenle kitlesel eylemlerin gerçekleşmediğini ifade etti.

Muhammed Ali Akay, Türkiye'de yaşanan 15 Temmuz darbe girişimini de ele alarak, ülkede yaşanan olayların ardında İngiliz ve Fransız gözetiminde kurulan sistemlerin olduğunu öne sürüyor. Yazar, CHP'yi de eleştirerek, partiye yakın tarihle ilgili sansür uygulandığını ve hükümetin tarihçilere özgürlük tanıması gerektiğini belirtti.

İşgalci İsrail’in Sorumsuz Politikaları: Küresel Tehdit ve Gazze'deki İnsanlık Suçları İşgalci İsrail’in Sorumsuz Politikaları: Küresel Tehdit ve Gazze'deki İnsanlık Suçları

Son olarak, Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir'in CHP'ye yönelik sert sözlerini yeni bir dönemin başlangıcı olarak değerlendiriyor ve hükümeti tarihi sansürün kaldırılması için adım atmaya çağırdı.