Dünya

Netanyahu'dan Sert Tehdit: "Hizbullah'ı Hayal Bile Edemeyecekleri Şekilde Vurduk!"

İşgalci İsrail Başbakanı Netanyahu, Hizbullah’ın İsrail’e yönelik roket saldırılarının ardından tehdit dolu bir video mesaj yayımladı. Netanyahu, "Eğer mesajı almadılarsa, alacaklar" diyerek, kuzeyde tahliye edilen vatandaşlarını güvenle evlerine döndürme sözü verdi.

Abone Ol

İsrail ile Hizbullah arasındaki gerilim her geçen gün artarken, çatışmalar Lübnan sınırında yeni bir boyut kazandı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hizbullah'ın saldırılarının ardından bir video mesaj yayımlayarak, "Son günlerde Hizbullah'ı hayal bile edemeyeceği şekilde vurduk.

Eğer mesajı almadılarsa, çok yakında alacaklar" dedi. Netanyahu, İsrail’in kuzey bölgelerinden tahliye edilen 60 bin kişinin güvenle evlerine döneceğini de vurguladı.

8 Ekim'den bu yana devam eden çatışmalar, İsrail'in Lübnan'ın güneyine ve Bekaa Vadisi'ne yönelik yoğun hava saldırılarıyla şiddetlendi. Hizbullah, İsrail'e roket ve füze saldırıları düzenleyerek misillemede bulundu. İsrail ordusu, Lübnan topraklarından 150 roket ve insansız hava aracı (İHA) ile saldırıya uğradığını açıkladı. Hizbullah’ın saldırıları, İsrail’in Demir Kubbe savunma sisteminde zafiyetler yarattı.

Uluslararası toplum, artan bu şiddet olaylarının geniş çaplı bir bölgesel savaşa dönüşebileceği konusunda uyarıda bulunuyor.