Gündem

Netanyahu’nun ABD Parlamentosunda Alkışlanması Diyarbakır’da Protesto Edildi!

Diyarbakır'da basın açıklaması düzenleyen Milli İrade Platformu, Netanyahu'nun ABD Parlamentosunda alkışlanmasını sert bir dille eleştirerek bu tutumun hesap vermesi gerektiğini belirtti.

Abone Ol

Soykırımcı Netanyahu’nun ABD Parlamentosunda yaptığı konuşmanın ABD’li parlamenterler tarafından ayakta alkışlanması, Diyarbakır'da düzenlenen bir basın açıklamasında sert tepkilere yol açtı. Milli İrade Platformu, tarihi Ulu Camii önünde düzenlediği basın açıklamasında, bu tutumu kınadı ve hesap sorulması gerektiğini vurguladı.

Basın açıklamasını Milli İrade Platformu İl Koordinatörü Ramazan Tekdemir okudu. Gazze'deki soykırımın insanlık tarihine kara bir leke olarak kazındığını belirten Tekdemir, Netanyahu'nun ABD Parlamentosunda yaptığı konuşmada Gazze'deki vahşetle alay edercesine kurduğu hakikat dışı cümlelerin ABD’li parlamenterler tarafından sık sık ayakta alkışlandığını hatırlattı. Tekdemir, bu alkışlamayı "utanç fotoğrafı" olarak nitelendirdi.

"ABD Parlamentosu, yüzyıllar boyunca hafızalardan silinmeyecek bir utanç fotoğrafı vermiştir"

Tekdemir, ABD Parlamentosunun tıpkı Hitler Almanya'sının Reichstag'ı gibi, yüzyıllar boyunca hafızalardan silinmeyecek bir utanç fotoğrafı verdiğini belirtti. ABD’nin 'demokrasi' ve 'özgürlük' maskesinin bu korkunç fotoğrafla bir kez daha düştüğünü söyleyen Tekdemir, parlamentodaki alkışların Batı’nın soykırımcı karakterine bir yüceltme olduğu kadar, Batılı değerlerin de cenaze töreni olduğunu ifade etti.

İsrail’in Gazze’de aylardır sürdürdüğü vahşetin ana sorumlusunu ağırlayan ve destekleyen ABD Kongresi’ni bu eylemden ötürü şiddetle kınayan Tekdemir, parlamento içinde tek başına direnen Rashida Tlaib'e ve parlamento dışındaki eylemcilere dayanışma mesajları ve selamlarını iletti.

"Zulmü alkışlayanlara karşı mazlumu savunmayı sürdüreceğiz"

Filistin ve Gazze’nin yalnız olmadığını ifade eden Tekdemir, Türkiye'nin Filistin mücadelesine her koşul altında destek vermeye devam edeceğini belirtti. Milli İrade Platformu olarak zulmü alkışlayanlara karşı mazlumu savunmayı sürdüreceklerini söyleyen Tekdemir, Filistin ve Gazze’nin asil direnişini selamladıklarını belirterek konuşmasını noktaladı: "Allah'ın yardımı yakındır, nice zayıf topluluklar güçlü topluluklara galip gelmiştir ve şüphesiz hakikat er ya da geç zafer kazanacaktır."