Güncel

Netanyahu'nun Yolsuzluk Davası Erteleme Talebi Reddedildi

İsrail Savcılığı, Başbakan Netanyahu'nun yolsuzluk suçlamalarıyla ilgili ifadesinin ertelenmesi talebini geri çevirdi. Savcılık, ifadenin en geç 1 Kasım'da başlaması gerektiğini belirtti.

Abone Ol

İsrail Savcılığı, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun yolsuzluk suçlamalarıyla ilgili ifadesinin Mart 2025'e kadar ertelenmesi talebini reddetti. Savcılık, bu talebin ceza davasının sekiz ay boyunca dondurulması anlamına geleceğini ve bu durumun kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Savcılık, Netanyahu'nun ifade vermeye en geç 1 Kasım'da başlaması gerektiğini ve bu sürenin kendisine hazırlık yapması için yeterli olacağını belirtti. Bu karar, yargı sürecinin gecikmemesi ve adaletin zamanında tecelli etmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Başbakan Netanyahu'nun avukatı, iki hafta önce yaptığı açıklamada, Netanyahu'nun Gazze'de devam eden savaşı yönetmesi gibi nedenlerden dolayı mahkemede ifade vermeye hazırlanması için daha önce beklenenden daha uzun zamana ihtiyacı olduğunu belirtmişti. Ancak, savcılık bu gerekçeyi kabul etmedi ve Netanyahu'nun belirtilen tarihte ifade vermesi gerektiğini açıkladı.