Bal Ormanı Projesi ile üniversite bünyesinde bitki yetiştirdiklerini ve tarıma elverişli olmayan alanlara da ağaç diktiklerini aktaran Şekeroğlu, şunları kaydetti:
Niğde Valiliği, Ayhan Şahenk Vakfı ve Niğde Orman İşletme Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte ilköğretim, lise ve üniversite öğrencileri ile akademisyenler ve vatandaşlar bir araya gelerek arılar için fidan dikti.
Yükseköğretim Kurulunun "yeşil dönüşüm ve sürdürülebilirlik" ile "üniversite-toplum katkısı" vizyonu doğrultusunda üniversitelerde somut çıktılar üreten birçok proje hayata geçiriliyor.
Bu kapsamda uygulamaya konulan NÖHÜ "Bal Ormanı Projesi"nin 5. Etap etkinliği de geniş katılımla gerçekleştirildi. Doğal yaşamın desteklenmesi, uygulamalı tarım eğitiminin güçlendirilmesi ve bilimsel araştırmalara katkı sunulması amacıyla düzenlenen etkinlikte, leylak, üvez, kuş kirazı, mahlep, ıhlamur, sarı salkım, badem, ahlat, elma, lavanta, kekik, adaçayı, kuşburnu, biberiye, sedir ve yalancı akasya gibi arıcılık açısından önemli ve bölge ekolojisine uygun bitki türleri toprakla buluşturuldu.
Bilim İletişimi Ofisinin de katkılarıyla, NÖHÜ Ayhan Şahenk Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesindeki arazide yürütülen projeyle bal üretimi desteklenirken biyolojik çeşitliliğe de katkı sağlanıyor. 5 bin fidanın dikildiği etkinlikle birlikte proje kapsamında dikilen ağaç sayısı 25 bine ulaşmış oldu.