Haber Merkezi- Dünya genelinde kız ve erkek çocukları arasında obezite oranlarının arttığına dair yapılan bir araştırmada, 1990 ile 2022 arasında ciddi bir artış gözlendi. Kız çocuklarında obezite oranı %1.7'den %6.9'a, erkek çocuklarında ise %2.1'den %9.3'e yükseldi. Benzer şekilde, yetişkinler arasında da obezite oranlarında artış yaşandı. Kadınlarda bu oran %8.8'den %18.5'e, erkeklerde ise %4.8'den %14'e yükseldi.

Maymun Çiçeği Hastalığı Hakkında Uyarı: Yakın Temas ve Enfekte Hayvanlara Dikkat! Maymun Çiçeği Hastalığı Hakkında Uyarı: Yakın Temas ve Enfekte Hayvanlara Dikkat!

Türkiye, bu artış trendinde öne çıkan ülkelerden biri olarak belirlendi. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, Türkiye Avrupa'da obezite oranlarında ilk sırayı aldı. Türkiye'yi İngiltere, Yunanistan, İspanya ve Fransa takip etti. Türkiye'deki obezite oranlarının, 200 ülke arasında kadınlarda 42, erkeklerde ise 60. sırada olduğu belirtildi.

Araştırmaya göre, Türkiye'de 20 yaş ve üzeri bireyler arasında obezite oranları 30 yıldan uzun bir süredir artıyor. 2022'de kadınlarda obezite görülme sıklığı %42.6'ya, erkeklerde ise %26.2'ye yükseldi. Bu veriler, obezitenin Türkiye'de ciddi bir sağlık sorunu olduğunu göstermektedir.

Editör: Ömer Faruk