İşte, detaylar:

ÖGG SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIYOR?

Özel Güvenlik Görevlisi 106. Temel Eğitim ve 82. Yenileme Eğitimi sınavı 17 Aralık'ta yapıldı ve soru cevapları 19 Aralık'ta paylaşıldı.

ÖGG sınav sonuçları, 5 Ocak 2024 tarihinde EGM'nin resmi web sitesi www.egm.gov.tr adresinden erişime açılacak.

Adaylar, sonuçları öğrenmek için www.egm.gov.tr adresini ziyaret edebilirler.

SILAH FARKI SINAVI KATILIM KOŞULLARI:

Silah Farkı sınavına katılan adayların yazılı silah bilgisi ve uygulamalı sınav toplamlarının en az 50 olması gerekmektedir. Ayrıca, bu puan ile daha önce başarılı olduğu temel silahsız sınav puan toplamının ortalaması en az 60 puan olmalıdır.

Silahsız özel güvenlik temel eğitim sertifikası bulunan adayların, silahsız yenileme eğitimi ile birlikte silah farkı eğitimi alarak özel güvenlik yenileme sınavına silahlı sınav türünden katılacak adayların yazılı silah bilgisi ve uygulamalı sınav toplamlarının en az 50 olması gerekmektedir. Ayrıca, bu puan ile daha önce başarılı olduğu temel silahsız sınav puan toplamının ortalaması en az 60 puan olmalıdır.

Özel Güvenlik Sınavı, özel güvenlik görevlisi olmak isteyenlerin katıldığı bir sınavdır. Bu sınav, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenir ve belirli bir eğitimi başarıyla tamamlamış adayların girmesine izin verilir.

Temel Eğitim: Öncelikle, özel güvenlik görevlisi olmak istiyorsanız belirli bir temel eğitimi almanız gerekiyor. Bu eğitimde, güvenlikle ilgili temel konuları öğreniyorsunuz.

YKS tercihleri ne zaman başlayacak? Tarih belli oldu YKS tercihleri ne zaman başlayacak? Tarih belli oldu

Sınav İçeriği: Sınav genellikle güvenlikle ilgili konulardan sorular içerir. İletişim, müdahale teknikleri, yasal düzenlemeler gibi başlıklar sınavda karşınıza çıkabilir.

Sonuçlar: Sınav sonuçları belirli bir tarihte Emniyet Genel Müdürlüğü'nün resmi web sitesinde açıklanır. Sonuçları bu web sitesinden kontrol edebilirsiniz.

Silah Farkı Sınavı: Eğer silahlı güvenlik görevlisi olmak istiyorsanız, ek olarak bir silah farkı sınavına da girmeniz gerekebilir.

Sınavı başarıyla geçen adaylar, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından verilen belge ile özel güvenlik görevlisi olarak çalışabilirler. Sınav süreci ve güncel bilgiler için Emniyet Genel Müdürlüğü'nün resmi web sitesini takip etmeyi unutmayın!

Editör: Ömer Faruk