Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde yaşanan terörist saldırıda 5 asker şehit düşerken, çatışmada ağır yaralanan bir asker daha kurtarılamayarak şehit oldu. Milli Savunma Bakanlığı, olayla ilgili detayları sosyal medya hesabından paylaştı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş: "Filistin Meselesi Bizim İçin Milli Bir Davadır" TBMM Başkanı Kurtulmuş: "Filistin Meselesi Bizim İçin Milli Bir Davadır"

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde 12 Ocak 2024 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada 5 askerimizin şehit olduğunu, 8 askerin de yaralandığını açıkladı. Yaralılar hastaneye sevk edilerek tedavi altına alındı.

Açıklamada, "Bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz" denildi.

Yaralı askerlerden biri daha şehit düşerek şehit sayısını 6'ya çıkardı. Halen 2'si ağır 7 yaralı askerin tedavisi devam ediyor.

Ayrıca, operasyonun ilk belirlemelerine göre 12 terörist etkisiz hale getirildiği belirtilirken, bölgede operasyonlar sürüyor.

Editör: Ömer Faruk