Dünya

Peş peşe gelen iki uyarı: 'ABD doları çökecek' ve 'Batı düşecek'.

Amerikalı milyarder Robert Kiyosaki'nin "Doların sonu Roma İmparatorluğu gibi olacak" şeklindeki uyarısının ardından benzer bir uyarı da El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele'den geldi. Bukele, "Dolar patlayacak, Batı medeniyeti de düşecek" ifadelerini kullandı.

Abone Ol

Haber Merkezi-Amerikan ekonomisi için yapılan ikinci uyarı, finansal eğitim şirketi Rich Dad Company’nin sahibi Robert Kiyosaki'nin ardından El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele'den geldi. Bukele, ABD'de Maryland'daki CPAC Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, "Doların sonu Roma İmparatorluğu gibi olacak. Altın ya da Bitcoin alın" dedi.

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele'nin uyarıları şöyle:

- “Asıl sorun, siz Amerikalıların hükümeti finanse ettiğinize dair oluşan yanılgıyı sürdürmek için yüksek vergiler ödemeniz… Aslında siz yapmıyorsunuz. Hükümet para basımıyla finanse ediliyor, kağıt kağıtla destekleniyor. Kaçınılmaz olarak balon patlayacak.”

- “Durum göründüğünden daha da kötü. Çünkü Amerikalıların çoğu ve dünyanın geri kalanı, bu saçmalığın farkına varacak olsaydı, para biriminize olan güven kaybolurdu. Dolar düşecek ve onunla birlikte Batı medeniyeti de düşecek.”