Güncel

Prof. Dr. Naci Görür: "İstanbul Depreme Yeterince Hazırlanmıyor. Her 3 konuttan 2'si yıkılacak"

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul depremine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. İstanbul'da her 3 konuttan 2'sinin yıkılma riski taşıdığını belirtti

Abone Ol

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, katıldığı bir televizyon programında İstanbul'da olası depremle ilgili önemli uyarılarda bulundu. Görür, İstanbul'daki konutların büyük çoğunluğunun risk altında olduğunu vurgulayarak, "Her 3 konuttan 2'si yıkılacak durumda, en az 16 milyon insanın yüzde 20'si ciddi risk altında" dedi.

Görür, depreme hazırlık çalışmalarının yeterli olmadığını belirtirken, "Eğer bir hazırlık varsa bile bu halka yansıtılmıyor, görünen bir şey yok" ifadelerini kullandı. Deprem bilincinin toplumda yaygınlaşması gerektiğini vurgulayan Görür, 24 saat yayın yapılması ve okullarda çocuklara eğitim verilmesi gerektiğini söyledi.

Ayrıca, Türkiye'yi depreme hazırlayacak bir bakanlığın kurulması gerektiğini belirten Görür, "Deprem olacak mı diye tartışmayı bırakın, 13 milyon yıldır bu bölgede depremler oluyor. Binalarınızı depreme dirençli hale getirin, rahat edin" diyerek hükümetlere seslendi.