Abone Ol

Putin, Mısır Dışişleri Bakanı ile ile görüştü

Konuya dair Kremlin Sarayı'ndan yapılan değerlendirmede, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, başkent Moskova'da Mısır Dışişleri Bakanı Bedir Abdulati ile görüştüğü kayda geçti.

Putin, Mısır Dışişleri Bakanı ile ile görüştü

Mısır'da darbe ile başa gelen Abdulfettah es-Sisi ile yakın zamanda bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiklerini aktaran Putin, "Görüşmemizin ardından, hükümete Mısır'a gıda ürünleri, özellikle de tahıl sevkiyatı konusunda Mısırlı meslektaşlarımızla işbirliği yapma talimatı verdim. " dedi.

Görüşmede, İran'daki çatışmaların kısa süre içerisinde sona ermesini dilediklerini ifade eden Putin, "Bizim açımızdan, durumun normal bir düzeye getirilmesi için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız" açıklamasını yaptı.

Putin, tahıl hasadı konusunda 2025'i iyi geçirdiklerini vurgulayarak, bu ürünün sevkiyatı konusunda da sorun yaşanmayacağını bildirdi.