Güncel

Ramazan'ın ilk gününde Gazze'ye yapılan saldırılarda onlarca şehit verildi.

İşgal çetelerinin, Ramazan'ın ilk gününde abluka altındaki Gazze Şeridi'nin farklı bölgelerinde hedef aldığı sivil yerleşim yerlerinde onlarca kişiyi katlettiği ve yaraladığı bildirildi.

Abone Ol

Haber Merkezi- İşgal çeteleri, bugün Gazze Şeridi'nin birçok bölgesinde doğrudan sivillerin evlerini hedef alan saldırılar düzenledi. Ramazan'ın ilk gününde gerçekleşen bu saldırılarda onlarca Filistinli sivil şehit edildi ve yaralandı. Filistin Sivil Savunma Birimi'nin yazılı açıklamasına göre, Siyonist rejim Beyt Lahya beldesinde Ebu Nasır isimli bir vatandaşın evini havadan bombaladı ve Sivil Savunma çalışanları, evin enkazından çok sayıda cansız bedeni çıkardı. Görgü tanıkları, Siyonist savaş uçaklarının Gazze kentindeki ez-Zeytun Mahallesi'nde ed-Dahduh ailesine ait evi bombaladığını belirttiler.

İşgal ordusu ayrıca, Gazze Şeridi'nin güneyinde Mısır sınırına yakın Refah kentinde bir evi bombalayarak 3 kişiyi katletti ve çok sayıda sivili yaraladı. Ramazan ayının birinci gününde Gazze Şeridi'nin çoğu bölgesine saldıran işgal ordusu, güneydeki Han Yunus kentini hem savaş uçaklarıyla hem de topçu atışlarıyla vurdu.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi Genel Müdürü İsmail es-Sevabite, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İşgalci İsrail, Gazze Şeridi'nde Filistinli sivilleri öldürmeye devam ederek kadın ve çocuklara karşı işlediği suçları sürdürüyor" dedi. Sevabite, Gazze Şeridi'nde insani bir felaket yaşandığını belirterek, binlerce ailenin iftarlarını açacak yemek bulamadığını ve Gazze'deki açlık sebebiyle can kayıplarının arttığını ifade etti. Gazze Şeridi'nde 2 milyonu aşkın yerinden edilmiş vatandaşın yiyecek bulmakta zorlandığını da vurguladı.

Siyonist rejimin 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 13 bin 500'ü çocuk, 9 bini kadın olmak üzere 31 bin 112 Filistinli katledilirken, 72 bin 760 kişi yaralandı. Enkaz altında hala binlerce naaş olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları da hedef alınarak sivil altyapı tahrip ediliyor.