Güncel

Regaib Kandili'nde Müslümanlar, Gazze için dualarını semaya yükseltti

Mardin'in Midyat ilçesinde, üç ayların başlangıcı ve Ramazan'ın müjdecisi olan Regaib Kandili, yediden yetmişe tüm Müslümanları camilere çekti.

Abone Ol

Kutlu bir mevsimin başlangıcı olan Ramazan-ı Şerif’in müjdecisi olan üç aylar, Müslümanları bir araya getirerek Regaib Kandili'ni coşkuyla karşılamaya davet etti. Kadın, erkek ve çocuklar, yediden yetmişe tüm Müslümanlar, bu özel gecede camilere akın ederek geceyi ibadet ve dualarla geçirdi.

Midyat İlçe Müftülüğü, Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan Merkez Hacı Kasım Altunkaya Camii'nde Regaib Kandili'ne özel bir program düzenledi. Programa Müftü Ergün Bulunmaz’ın katılımıyla başlayan cemaat, yatsı namazının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ve üç dilde Mevlid-i Şerif okuyarak geceyi manevi bir atmosferde geçirdi. Programda Gazze'deki zulme dikkat çekilerek dualar semaya yükseltildi.

Müftü Bulunmaz, yaptığı vaazda, mübarek gecelerin önemine vurgu yaparak, Allah'a olan rağbetin dualar ve ibadetlerle artabileceğini ifade etti. Ayrıca, dünyanın çeşitli yerlerinde yaşanan zulümlere dikkat çekilerek, cemaatten dua istendi.

"Recep ve Şaban aylarına verdiğimiz ehemmiyet önemli"

Müftü Bulunmaz, şunları söyledi: "Aleyhisselam Efendimiz, Recep, Şaban ve Ramazan ayları geldiğinde, 'Ey Allah'ım, Recep ve Şaban aylarını bizler için mübarek eyle ve bereketli kıl, bizi Ramazan ayına ulaştır' diye dua ediyordu. Eğer Ramazan'a en güzel şekilde ulaşmak istiyorsak, bu aylara gerekli ehemmiyeti göstermeliyiz."

"Her Müslüman kendine çeki düzen vermeli"

Müftü Bulunmaz, Müslümanların birlik içinde olmaları gerektiğini vurgulayarak, "Müminler ancak kardeştirler. Bugün İslam dünyasının bir araya gelememesi, yekvücut olamaması sebebiyle küffar bize karşı direnmekte ve boy göstermektedir. 57 İslam ülkesi 2 milyarlık İslam âlemi bir araya gelse, herkes birbirinin kardeşi olduğunu iddia ettiği gibi sahada da bu gösteriyi ortaya koyabilse, hiç kimse karşımızda duramazdı. Her Müslüman, kendine çeki düzen vermek zorundadır. Geç kalmadık, Allah'ın rahmetinden ümidimizi kesmeden bu geceyi bir milat olarak görelim." şeklinde konuştu.

Programın sonunda, cami cemaati Regaib Kandili'nin buruk sevincini yaşayarak, Gazze'deki zulmün son bulması temennisinde bulundu. Katılımcılar, birlik ve dayanışma içinde olunması gerektiğine vurgu yaparak, Müslümanların dünya genelinde yaşanan zulme karşı birlikte mücadele etmeleri gerektiğini belirttiler. Programın ardından hayırseverler ve Midyat Belediyesi Beyaz Masa ekipleri tarafından cami cemaatine çeşitli ikramlarda bulunuldu.