Güncel

Rekabet Kurulu'ndan Bazı Gıda Firmaları İçin Rekabet Soruşturması

Bazı gıda firmaları hakkında rekabet soruşturması...Rekabet Kurulu, belirli gıda firmalarıyla ilgili yürütülen rekabet soruşturmalarının tamamlandığını duyurdu.

Abone Ol

Rekabet Kurumu'nun internet sitesinde yer alan duyuruya göre:

Danone Tikveşli Gıda ve İçecek San. ve Tic. AŞ ve Nestle Türkiye Gıda Sanayi AŞ hakkında yürütülen soruşturma sonucunda, Danone Tikveşli Gıda ve İçecek San. ve Tic. AŞ hakkında ihlal bulgusuna rastlanmadığı için idari para cezası uygulanmadığı, ancak Nestle Türkiye Gıda Sanayi AŞ'nin 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 4. maddesini ihlal ettiği gerekçesiyle idari para cezası aldığı bildirildi.

Eti Gıda San. ve Tic. AŞ ile Horizon Hızlı Tüketim Ürünleri Üretim Pazarlama Satış ve Ticaret AŞ'nin soruşturması uzlaşma ile sonuçlandı. Eti Gıda San. ve Tic. AŞ'ye 36 milyon 96 bin TL, Horizon Hızlı Tüketim Ürünleri Üretim Pazarlama Satış ve Ticaret AŞ'ye ise 55 milyon 140 bin TL idari para cezası verildi.

Binboğa Üretim Pazarlama Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 4. maddesini ihlal ettiği sonucuna varıldı ve bu sebeple idari para cezası verildi.

Aksaray Unlu Mamulleri Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nin uzlaşma metni sunması ve taahhüt metninin kabul edilmesiyle soruşturma sona erdi.

Uğur Soğutma Makinaları Sanayi ve Ticaret AŞ'nin ise yeniden satıcılarının satış fiyatına müdahale ettiği ve internet satışlarını kısıtladığı gerekçesiyle idari para cezası aldığı belirtildi.