Güncel

RTÜK'ten Narin Güran Olayına Yayın Yasağı: "Hassasiyeti Zedelemeyin"

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran olayıyla ilgili medyanın teyit edilmemiş bilgileri paylaşmasının soruşturmanın hassasiyetini zedelediğini belirterek yayın yasağı getirildiğini açıkladı.

Abone Ol

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın aranmasına yönelik devam eden çalışmalarda, medyanın rolüne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, medyanın teyit edilmemiş bilgileri paylaşarak olayın hassasiyetini zedelediğini vurguladı.

Narin Güran’ın kaybolmasıyla ilgili güvenlik güçlerinin titiz çalışmaları sürerken, RTÜK Başkanı Şahin, "Soruşturmanın sağlıklı ilerleyebilmesi ve müdahalelerin etkin bir şekilde yapılabilmesi için itidal şart," dedi. Medyanın her iddiayı haberleştirmesinin, özellikle çocukla ilgili bir olayın hassasiyetini zedelediğini belirten Şahin, bu nedenle yayın yasağı getirildiğini açıkladı.

RTÜK, getirilen yayın yasağına tüm medya kuruluşlarının uymasını talep ederken, olayın daha fazla spekülasyona neden olmaması ve ailenin korunması amacıyla dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.