Güncel

Rusya Savunma Bakanlığı: Ukrayna'daki Askeri Sanayi Hedefleri Hipersonik Füzelerle Vuruldu

Rusya Silahlı Kuvvetleri, Ukrayna'daki askeri sanayi unsurlarına yönelik 'Kinjal' hipersonik füze sistemi dahil uzun menzilli silahlar ve İHA'larla başarılı bir saldırı düzenledi. Savunma Bakanlığı, operasyonun başlangıcından bu yana Ukrayna ordusuna ait birçok unsurun imha edildiğini açıkladı.

Abone Ol

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'da devam eden askeri operasyonlar kapsamında Rus Silahlı Kuvvetleri'nin, top ve insansız hava araçları (İHA) üreten askeri sanayi unsurlarına karşı hipersonik 'Kinjal' füze sistemi dahil denizden ve havadan uzun menzilli yüksek hassasiyetli silahlar ve İHA'larla grup halinde saldırı düzenlediğini açıkladı. Açıklamada, saldırıların başarıyla gerçekleştirildiği ve belirlenen tüm hedeflerin vurulduğu ifade edildi.

Ayrıca açıklamada, operasyonun başlangıcından itibaren Ukrayna ordusuna ait birçok askeri unsurun imha edildiği belirtilerek, 567 uçak, 265 helikopter, 10 bin 641 İHA, 448 hava savunma füze sistemi, 14 bin 588 tank ve zırhlı araç, 1202 çok namlulu roketatar, 7 bin 704 obüs ve havan topu ile 17 bin 376 özel askeri aracın imha edildiği bilgisi paylaşıldı.