İsrail'de Batı Nil Virüsü Salgını: 51 Kişi Öldü İsrail'de Batı Nil Virüsü Salgını: 51 Kişi Öldü

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Ghebreyesus'un, Covid-19'dan 20 kat daha ölümcül olduğu iddia edilen ''X Hastalığı''na dair yapmış olduğu açıklamaların ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Bakan Koca, ''Farzımuhal Hastalık'' olarak adlandırılan X hastalığının gerçek hayatta bir karşılığının olmadığını belirtti. DSÖ'nün bu hastalığı teorik olarak gündeme getirdiğini ifade eden Koca, halkın rahat olması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, gribal semptomlar taşıyan enfeksiyonların risk gruplarındaki kişilerde ciddiye alınması gerektiğini ve genel olarak sağlıklı bireylerin bu tür rahatsızlıkları istirahat ve semptomatik tedavi ile atlatabileceğini söyledi.

Bakan Koca, ayrıca üst solunum yolu enfeksiyonlarının arttığı bir dönemde, halkın kalabalıklardan uzak durması, el hijyenine dikkat etmesi ve hastalık belirtileri gösteren kişilerin topluma karışmaması konusunda uyarılarda bulundu. Grip aşısının hala yapılabileceğini ve risk gruplarının aşılarını yaptırmaları gerektiğini de hatırlattı. DSÖ'nün Avrupa'da kızamık vakalarındaki artışa dikkat çektiği konuda ise Bakan Koca, aşılamaya vurgu yaparak, çocukları bu potansiyel tehlikeli hastalıktan korumanın tek yolunun aşı olduğunu belirtti.

Editör: Ömer Faruk