Güncel

Sakarya Hendek’te Fabrika Patlamasında Acı Haber: 1 Ölü, 30 Yaralı

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki makarna fabrikasında meydana gelen patlamada, bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Patlamada 6’sı ağır olmak üzere 30 kişi yaralandı, 2 kişi entübe edildi.

Abone Ol

Sakarya’nın Hendek ilçesindeki makarna fabrikasında, siloların yanındaki alanda yaşanan patlamanın ardından çıkan yangına müdahale eden ekipler, soğutma çalışmaları sırasında bir kişinin cansız bedenine ulaştı. Cenaze, kimlik tespiti için Hendek Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Patlamada 6’sı ağır 30 kişi yaralandı, 2 ağır yaralı entübe durumda.

Sakarya Valiliği, patlamanın ardından yapılan açıklamada, yangın kontrol altına alınırken fabrika içerisinde başka bir çalışanın kalmadığını duyurdu. Çevik kuvvet ekipleri, riskli olduğu gerekçesiyle güvenlik önlemlerini genişletti.

Patlama, saat 13.04’te meydana geldi ve olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye, AFAD ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar Hendek, Akyazı, Düzce ve Kocaeli’deki hastanelere kaldırıldı. Sağlık Bakan Yardımcısı Halim Özçevik, yaralıları ziyaret ederek, biri çocuk, 3’ü itfaiye eri olmak üzere toplam 30 yaralı olduğunu açıkladı.