Sakarya'da görev yapan Doktor Mahmud İslam, 1995 yılında Türkiye'ye tıp eğitimi için gelen bir Gazzeli olarak, Filistin'deki bombardımanın ağır izlerini taşıyan bir hikayenin kahramanı oldu. Savaşta 31'in üzerinde yakınını kaybeden İslam'ın, yaşadığı acılarına bir yenisini ekleyen bir diğer travma ise babasıyla iletişiminin kesilmiş olması.

Bombardımanın hedefi olan Gazze'de geçen yıllarda her sokağın, her ailenin bir şehidi olduğunu dile getiren doktor, hastalarına şifa dağıtarak kendi acılarına anlam katmaya çalışıyor.

Yaşadığı zorlu şartlara rağmen Filistin halkına yardım etmek isteyen İslam, başvurusu reddedilmiş olmasına rağmen gönüllü olarak bölgeye gitmeyi arzuluyor. Türk halkına duyduğu minneti ifade ederken, "Keşke daha fazlasını yapabilseydik toplum olarak" diyor.

Birçok Ülke Liderinden İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Vefatına İlişkin Taziye Mesajları Birçok Ülke Liderinden İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Vefatına İlişkin Taziye Mesajları

Gazzeli doktor, kendi yarasını saramamanın acısını yaşarken, Filistin halkının çektiği zulme karşı dünya genelinde yapılan boykot çağrılarına destek vererek sesini duyuruyor.