Sakarya'nın yüksek kesimlerinde kar yağışı, zaman zaman etkisini sürdürüyor. Hendek ilçesine bağlı 900 metre rakımlı Dikmen Mahallesi ile 1.725 metre rakımlı Dikmen Yaylası'nda yağış devam ediyor. Beyaz bir örtüyle kaplı bölgede mahalle merkezinde 25 santimetreye ulaşan kar kalınlığı, yaylada ise yer yer 45 santimetreye kadar ulaştı. Bu kez çocukların yerine kartopu savaşı yaparak eğlenen yetişkinler, bölgenin keyfini çıkardı.

"Kar Beni Çocukluğuma Geri Döndürüyor"

Kar yağışı ile birlikte çocukluğuna döndüğünü ifade eden Leyla Kazın, "Burası benim köyüm ve ben buraya kar yağışını görmeye geldim. İstanbul'da kar göremiyoruz, zaten görsek bile hemen eriyor. Geldim, kar ve doğayı gördüm. Kar bir bereket, eğlence, yani beni çocukluğuma geri döndürüyor" dedi.

Mil-Diyanet-Sen Genel Başkanı Celaleddin Gül’den Sert Eleştiriler: "İslami STK'lar Sus Pus, Yazıklar Olsun" Mil-Diyanet-Sen Genel Başkanı Celaleddin Gül’den Sert Eleştiriler: "İslami STK'lar Sus Pus, Yazıklar Olsun"

"Eskiden Kar Kalınlığı 2 Metreye Kadar Ulaşırdı"

Kerem adlı vatandaş ise, "İklim değişikliğinden dolayı eskisi kadar kar yağmıyor bölgemize. Kış, yaza dönmeye başladı. Eskiden 2 metreye kadar kar yağardı. Kar hem temizlik hem de eğlence ve neşe için önemli" diye konuştu.

Editör: Ömer Faruk