Serginin açılışında konuşan SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, şehitlerimizi ve Gaziantep'in kahramanlık tarihini unutmadıklarını vurguladı.

Gaziantep'in kurtuluşunun 102. yıl dönümü vesilesiyle SANKO Sanat Galerisi, Ressam Kemal Kara'nın "Paşalar-Kuvayi Milliye" temalı resim sergisine ev sahipliği yapıyor. SANKO Holding ve Gaziantep Genç İş İnsanları Derneği (GAGİAD) iş birliğiyle düzenlenen serginin açılışı, SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu'nun katılımıyla gerçekleşti. Konukoğlu, konuşmasında şehitleri anarak, vatan sevgisinin birlik ve beraberlikle pekişeceğini belirtti.

Dünya Kudüs Haftası Başladı: Barışçıl Gösterilere Çağrı Yapıldı Dünya Kudüs Haftası Başladı: Barışçıl Gösterilere Çağrı Yapıldı

GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Koçer ise Gaziantep'in kurtuluşunun anlamını vurgulayarak, sanatsal etkinliklerle bu tarihi günleri anlamlandırmaya devam edeceklerini ifade etti. Serginin açılışında Ressam Kemal Kara, Gaziantep'in kurtuluşunu ve Kuvayi Milliye ruhunu yansıtan eserlerini tanıttı.

Sergi, "Paşalar-Kuvayi Milliye" adlı eserleri içeriyor ve 1 Ocak 2024'e kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Ayrıca, SANKO Holding tarafından basılan "Belkıs Zeugma ve Mozaikleri" isimli bilimsel yayın, Ressam Kemal Kara'ya takdim edildi. GAGİAD adına ise Hatıra Ormanı'na dikilen fidan sertifikası sunuldu.

Editör: Ömer Faruk