Yalova

Seçim Sonrası Yalova Çınarcık Yolu Üzerindeki AVM İnşaatına Başlanıyor

Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, Çınarcık yolu üzerindeki AVM ve Yaşam Merkezi'nin inşaatına seçimlerden sonra başlanacağını açıkladı. Soygüzel, bu arazinin ihale edilmesinde hasılat paylaşımı yönteminin kullanıldığını ve tapusunun İl Özel İdaresi'nde olduğunu belirtti.

Abone Ol

Haber Merkezi- Yalova İl Özel İdaresi'ne ait Termal ve Çınarcık yolu kesişimindeki 25 dönümlük arazide bir AVM inşaatı için ihale gerçekleştirilmişti. Ancak bir süredir herhangi bir hareketlilik olmamasıyla ilgili net açıklama Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel'den geldi. Soygüzel, çalışmalara kısa bir süre içinde başlanacağını belirterek şunları söyledi: "Yalova İl Özel İdaresi'ne ait Termal-Çınarcık yolu kesişiminde 25 dönümlük bir arazimiz bulunmaktadır. Bu arazi, ticari imarlı bir alandır ve imar durumu ile ilgili herhangi bir değişiklik yapılmamıştır. İl Özel İdaresi'nin ek hizmet binaları ve araç parkı için kullanılmaktaydı. 2013 yılında İl Genel Meclisi, bu ticari imarlı arazinin satış dışında bir şekilde değerlendirilmesi ve ekonomik açıdan İl Özel İdaresi'ne gelir getirecek şekilde ekonomiye kazandırılması yönünde bir karar almıştır. Bu arazide bulunan binalar son derece eskiydi ve ya ciddi bir bakım masrafıyla onarılmaları gerekecekti ya da bu arazinin değerlendirilerek hem İl Özel İdaresi'ne hem de Yalova ekonomisine katkı sağlanabileceği düşünülmüştür. Biz ikinci seçeneği tercih ettik. Arkadaşlarımız bu yönde ciddi bir çalışma yaptılar. Hasılat paylaşımı yöntemiyle arazinin değerlendirilmesi için bir ihale gerçekleştirdik. Arazinin satılması söz konusu değildir, tapusu İl Özel İdaresi'ne aittir. Yapılacak olan, otel, AVM ve yaşam merkezi olarak planlanmış yaklaşık 50 bin metrekarelik inşaat alanıdır. Bu yatırımdan elde edilecek geliri yüklenici firma ile paylaşacağız. Böylece İl Özel İdaresi, elde edeceği gelirle daha fazla hizmet sunabilecektir. Bu projenin süreci devam etmektedir. Yer yüklenici firmaya teslim edilmiş, projeler ve zemin etütleri tamamlanmıştır. Seçimlerden sonra yüklenici firma Yalova Belediyesi'nden ruhsat alarak inşaata başlayacaktır. İnşaat tamamlandıktan sonra da yüklenici firma ile ihale çerçevesinde belirlenen oranda bir hasılat paylaşımı yapılacaktır."

Ayrıca Soygüzel, "İl Özel İdaresi'ne yeni arsalar kazandırdık" diyerek şunları ekledi: "Biz 25 dönümlük ticari imarlı araziyi değerlendirirken aynı zamanda arazi edinme çalışmalarına da devam ettik. Milli Emlak'a ait Çiftlikköy'deki 20 dönümlük araziyi de edindik. Samanlı Köyü Muhtarlığı'na ait 10 dönümlük araziyi de satın aldık. Bu arazilerde İl Özel İdaresi'ne yeni hizmet binaları inşa edeceğiz ve İl Özel İdaresi hizmetlerine bu modern binalarda devam edecektir."

Son olarak, projenin Yalova ekonomisine de katkı sağlayacağını belirterek şunları söyledi: "Bu projenin Yalova ile ilgili bir boyutu da vardır. Yalova'nın Termal, Çınarcık ve Armutlu gibi bölgeleri turizm açısından önemlidir. Bu bölgelere yüksek standartlarda bir AVM ve yaşam merkezi kazandırarak istihdamın ve turizmin güçlenmesine katkı sağlayacağız. Bu proje, bölge ekonomisine önemli bir katkı sunacaktır."