Güncel

Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet

İstanbul yeni yılın ilk gününde şehitler ve Filistin için buluşacak... İstanbul'da Yeni Yılın İlk Gününde Güçlü Bir Duruş: Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet... İstanbul, Yeni Yılın İlk Gününde Şehitler ve Filistin İçin Büyük Buluşmaya Ev Sahipliği Yapacak...

Abone Ol

İstanbul, 1 Ocak 2024'te tarihin en büyük gösterilerinden birine ev sahipliği yapacak. "Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" yürüyüşü için yüz binlerce kişi, Galata Köprüsü'nde bir araya gelecek. 308 sivil toplum kuruluşunun organize ettiği bu yürüyüşle hem PKK terörü hem de İsrail zulmü kınanacak.

Platformdan yapılan açıklamada, Ekim ayından beri Gazze'den gelen haberlerin, zaten derin yaralara sahip olan coğrafyaya yeni acılar eklediği vurgulandı. İsrail'in kadın ve çocuk demeden Filistin halkına yönelik saldırılarının dünya genelinde büyük infiale yol açtığı belirtildi.

Açıklamada, "Bizler, sivil toplum kuruluşları olarak; bebek, çocuk, kadın demeden katliam yapan İsrail'e karşı bir an olsun susmadık, susmayacağız. Bu zulme karşı sessizleşen dünyaya güçlü bir uyarı yapmak istiyoruz" ifadelerine yer verildi.

Milli İrade Platformu'nun 308 üye kuruluşu, vatandaşlar, sivil toplum kuruluşları ve kurumlar, 1 Ocak 2024 tarihinde saat 08.30'da Galata Köprüsü'nde bir araya gelerek dünya geneline "Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" mesajını iletti.

Bu etkinlik, barışçıl bir yaklaşımla Filistin ve şehitler için bir araya gelinmesi ve dünya genelinde barışa destek olunması amacıyla düzenlenmiştir. Tüm vatandaşlar, "Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" sloganıyla yapılan etkinliğe davet edildi.