Güncel

Selahattin Demirtaş'a 2 Yıl 6 Ay Hapis Cezası!

Mersin 14. Asliye Ceza Mahkemesi, Demirtaş'ı "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini, yargı organlarını, askeri veya emniyet teşkilatını alenen aşağılama" ve "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlarından toplamda 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

Abone Ol

Mersin 14. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, başka suçtan tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş, Edirne F Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Savcılık mütalaasına karşı savunma yapan Demirtaş, hakkındaki suçlamaları reddetti. Sanık avukatlarının beyanlarının ardından mahkeme, kararını açıkladı. Mahkeme, Demirtaş'a "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini, yargı organlarını, askeri veya emniyet teşkilatını alenen aşağılama" ve "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlarından 1'er yıl 6'şar ay hapis cezası verdi. Ancak, her iki suçtan 3'er ay olmak üzere yapılan takdir indirimiyle Demirtaş’ın cezası toplamda 2 yıl 6 aya düşürüldü.

Demirtaş hakkında, çeşitli mecralardaki konuşmalarında "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini, yargı organlarını, askeri veya emniyet teşkilatını alenen aşağıladığı" gerekçesiyle açılan 10 dava dosyası birleştirilmişti. Bu dosyalardan 2'si, itiraz üzerine İstanbul 47. Asliye Ceza Mahkemesine gönderilmişti.

Bu karar, Demirtaş’ın hukuki süreçlerinde önemli bir dönemeç olarak kaydedilirken, savunması ve avukatlarının beyanları doğrultusunda yargı sürecinin nasıl devam edeceği merak konusu oldu.