Dünya

Seri katilin idamı iptal edildi çünkü damar yolu 8 kez bulunamadı.

ABD'de idam cezasına çarptırılan seri katil Thomas Eugene Creech'in infazı, damar yolu bulunamadığı için defalarca denemesine rağmen iptal edildi.

Abone Ol

Haber Merkezi-ABD'de idam cezasına çarptırılan seri katil Thomas Eugene Creech'in infazı, tıbbi ekibin öldürücü enjeksiyonu uygulamak için bir damar bulamaması nedeniyle durduruldu. Sekiz deneme sonrasında infaz iptal edildi.

73 yaşındaki Creech, 1974'te hapsedildi ve üç eyalette beş cinayetten mahkum oldu. Ayrıca birçok cinayetin şüphelisi olarak da biliniyordu. 1981'de ömür boyu hapis cezasını çekerken, mahkum arkadaşı olan 22 yaşındaki David Dale Jensen'i öldüresiye dövdü.

Bu suç, Creech'in kırk yılı aşkın bir süre hapiste kalmasının ardından idam edilmesine sebep oldu. Sabah 10'da sedyeyle Idaho Güvenlik Kurumu'ndaki infaz odasına götürülen Creech'in infazı, ceza infaz kurumu müdürü Josh Tewalt'ın basın toplantısında açıkladığı üzere, üç tıbbi ekip üyesinin sekiz kez damar yolu bulma denemesi sonucu başarısızlıkla sonuçlandı.

Kollarında, bacaklarında, ellerinde ve ayaklarında damar yolu açma çabalarına rağmen, damar yolu bulunamadığı için infaz iptal edildi. Idaho Ceza İnfaz Kurumu, Creech'e yönelik ölüm emrinin süresinin dolduğunu belirterek, sonraki adımları değerlendireceğini ifade etti.

Creech'in avukatları, başarısız infaz girişiminin, bakanlığın "insancıl ve anayasal bir infazı gerçekleştirme konusundaki yetersizliğini" kanıtladığını belirterek, ABD bölge mahkemesinde derhal yeni bir tutuklama talebinde bulundu.