Abone Ol

Sıcaklıklar düşüyor, kuvvetli yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Karadeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak beklendiğini açıkladı.

Sıcaklıklar düşüyor, kuvvetli yağış geliyor

MGM’nin son değerlendirmelerine göre Türkiye’nin kuzey ve doğu kesimlerinde havanın parçalı, yer yer çok bulutlu olması bekleniyor. Batı Karadeniz’in doğu kıyıları ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak öngörülüyor.

Yağışların Doğu Karadeniz kıyılarında yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Diğer bölgelerde ise havanın az bulutlu ve açık geçmesi bekleniyor.

Meteoroloji, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin için sarı kodlu alarm verdi. Kuvvetli yağışların neden olabileceği ani sel, su baskını, taşkın, yıldırım ve ulaşımda aksamalara karşı vatandaşların tedbirli olması istendi.

Hava sıcaklıklarının kuzey ve iç kesimlerde 4 ila 6 derece azalarak mevsim normalleri civarına gerileyeceği öngörülüyor. Diğer bölgelerde ise önemli bir sıcaklık değişikliği beklenmiyor.

Akdeniz’de termometrelerin 39-40 dereceye kadar çıkacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle kuzeyli, güneydoğu kesimlerde ise güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Marmara’nın güney ve batısı, Kıyı Ege, Akdeniz’in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu’nun batısında rüzgarın saatte 40 ila 60 kilometre hızla kuvvetli esmesi öngörülüyor.

Mehmet Yaman