Dünya

"Sisi, Gazze'deki Soykırımı 'Savaş' Diye Niteledi: 'Artık Bu Savaşı Bitirmenin Zamanı Geldi!'"

Mısır'da darbe ile başa gelen Sisi, siyonist hamisi ABD'nin Dışişleri Başkanı Anthony Blinken ile yaptığı görüşme sırasında, "Gazze Şeridi'nde devam eden savaşı sonlandırmanın, aklın ve bilgeliğin sesine başvurmanın, barış ve diplomasi dilini desteklemenin zamanının geldiğini" belirterek, işgalin saldırıları için "soykırım" ifadesini kullanmaktan kaçındı.

Abone Ol

Haber Merkezi- Blinken, işgalci siyonist başbakan Netanyahu ile dünkü görüşmesinin ardından bugün Mısır'da Sisi ile bir araya geldi.

Mısır Dışişleri Bakanı ve İstihbarat Başkanının da katıldığı görüşmede Sisi, Gazze Şeridi'nde ateşkes sağlanmasına yönelik açıklamalarda bulundu.

Gazze Şeridi'nde işgalin 10 aydır sürdürdüğü soykırım ve katliamı "savaş" olarak niteleyen Sisi, "Gazze Şeridi'nde devam eden savaşı sona erdirmenin, aklın ve bilgeliğin sesine başvurmanın, barış ve diplomasi dilini desteklemenin zamanı geldi." ifadesini kullandı.

Siyonist hamisi Blinken ise Sisi'ye işgal altındaki topraklara yaptığı ziyaretin sonuçları hakkında bilgi verdi ve ülkesinin Gazze Şeridi'nde sözde "bir anlaşmaya varma konusunda kararlı" olduğunu iddia etti.

Mısır medyasına göre görüşmede "Gazze'de ateşkes sağlanması ve esir takasına yönelik Mısır-Amerikan-Katar ortak arabuluculuk çabaları, geçtiğimiz hafta Doha'da yapılan son müzakere toplantısının sonuçları ve durumu ilerletmenin ve Kahire'de devam eden müzakerelerde ilerleme kaydetmenin yolları üzerinde görüş alışverişinde" bulunuldu.

İşgalci Siyonist rejimin 7 Ekim'den bu yana sürdürdüğü katliam ve soykırımda 40 bin 173'ten fazla kişi şehit oldu, 92 bin 857 kişi de yaralandı; halen binlerce kişi ise kayıp.

HAMAS yeni önerilere karşı

HAMAS liderlerinden Üsame Hamdan, Hamas’ın ABD Başkanı Joe Biden tarafından sunulan ateşkes önerisini kabul ettiğini fakat Amerikan yönetiminin Netanyahu’yu ikna etmekte başarısız olduğunu, İsraillilerin Biden’ın önerisinde yer alan bazı konularda geri adım attıklarını söyledi.

Hamdan, dün El-Cezire televizyonunda yayınlanan röportajında, Netanyahu’nun yeni bir öneriyi onaylamaktan bahsetmesinin ABD yönetiminin Netanyahu’yu ikna etmekte başarısız olduğu anlamına geldiğini belirterek, Amerikan tarafının tüm yaptığının soykırımın devam etmesi için zaman kazanmak olduğunu ifade etti.

“Sadece Biden’ın onayladığımız önerisinin uygulanmasını istiyoruz” diyen Hamdan, yeni önerinin ne olduğunu tam olarak bilmediklerini, fakat işgal heyetinin Doha’ya gelerek Biden’ın önerisine aykırı koşullar ileri sürdüğünü belirtti.

Hamdan, ateşkes anlaşmasının mutlaka 5 noktayı içermesi gerektiğini bildirerek, savaşın durmasının ve işgal güçlerinin Gazze Şeridi’nden tamamen çekilmesinin, Gazze Şeridi’nin yeniden imar edilmesinin o noktalardan olduğunu kaydetti.

Arabulucuların, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’a, Hamas’ın 2 Temmuz’da onayladığı ateşkes anlaşması önerisine bağlı olduğunu ileteceklerini açıklayan Hamdan, anlaşmayı engelleyenin Netanyahu olduğunu ve işgalin, saldırıları devam ettirmek istediğini söyledi.