İsrail'in Devlet Başkanı Herzog, Gazze'ye düzenlenen kara saldırıları yürüten askerleri ziyaret etti.

Herzog, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Gazze Şeridi'nde faaliyet gösteren askerler için "Zorlu şartlarda fedakarca hizmet veriyorlar, ailelerinden uzakta görev yapıyorlar." ifadelerini kullandı.

Ayrıca Herzog, İsrail'in bu askerlere ve ailelerine hem sahadayken hem de dönüşlerinde destek olması gerektiğini belirtti.

Herzog'un, üzerine "size güveniyoruz" yazılı bir obüs mermisiyle poz vermesi, farklı tepkilere yol açtı.

Isaac Herzog Kimdir ?

Hizbullah'tan Metula Saldırısı: İsrail Ordusu'na Tanksavar Füze Saldırısı Hizbullah'tan Metula Saldırısı: İsrail Ordusu'na Tanksavar Füze Saldırısı

Isaac "Bougie" Herzog, 22 Eylül 1960'ta doğdu. İsrail'in seçilmiş cumhurbaşkanı, politikacı ve İsrail Yahudi Ajansı'nın başkanı olarak görev yapıyor. Mesleği avukatlık olan Herzog, 1999-2001 yılları arasında Hükümet Sekreteri ve 2003-2018 yılları arasında Knesset üyesi olarak çalıştı. Ayrıca 2005-2011 arasında Refah ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dahil olmak üzere çeşitli bakanlık görevlerinde bulundu (2007-2011).

Önceden, 2013-2017 yılları arasında İşçi Partisi ve Siyonist Birlik ittifakı başkanlığı görevini yürüttü. 2015 seçimlerinde partinin Başbakan adayı oldu ve 2013-2018 arasında muhalefet lideri olarak görev aldı. 2021'de İsrail Cumhurbaşkanı seçildi ve görevine 9 Temmuz'da başladı.

Isaac Herzog, İsrail Devlet Başkanı olan Chaim Herzog ile eşi Aura'nın oğludur ve büyükbabası Zorunlu Filistin ve ardından İsrail'in Aşkenaz Baş Hahamı olan Yitzhak HaLevi Herzog'dur.

Editör: Ömer Faruk