Güncel

Siyonist rejim ekonomisi daraldı

Siyonist rejimin ekonomisi, 7 Ekim 2023'teki Gazze saldırılarının etkisiyle yüzde 19,4 oranında daraldı.

Abone Ol

Haber Merkezi- Siyonist rejim sözde istatistik ofisi, geçen yılın dördüncü çeyreğinde Gazze'ye yönelik saldırıların işgal ekonomisini yıllık bazda yüzde 19,4 oranında küçülttüğünü açıkladı. Verilerin yayınlanmasının ardından şekel, dolar karşısında değer kaybını sürdürdü.

Hamas ve Lübnan Hizbullahı'nın devam eden roket saldırıları nedeniyle birçok yedek askerin göreve çağrılması ve Gazze ile Lübnan sınırındaki kasabalardan on binlerce kişinin tahliye edilmesi, Siyonist rejim ekonomisinin daralmasına neden oldu.

Özellikle savaş harcamaları ve savaştan etkilenen şirketler ve ailelere yapılan tazminatlar için yapılan harcamalar, geçen yılın son çeyreğinde yüzde 88,1 oranında arttı.

Piyasa beklentileri, işgal rejimindeki gayrisafi yurt içi hasılanın yüzde 10 azalması yönündeydi. Açıklanan veriler, piyasa beklentilerinin ötesinde bir ekonomik daralmayı gösterdi.

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, "artan siyasi risk ve savaştan kaynaklanan olumsuz kamu maliyesini" gerekçe göstererek Siyonist rejimin kredi notunu düşürmüştü.