Güncel

Siyonist rejim, esir takasında serbest bırakılan Filistinlileri tutuklamaya devam ediyor!

Siyonist rejimin, daha önce yapılan anlaşmalar kapsamında serbest bıraktığı 11 esiri tekrar alıkoymuş durumda.

Abone Ol

Haber Merkezi-Batı Şeria'da Filistinlilere yönelik baskın ve alıkoymaları sürdüren siyonist işgal rejimi, en az 23 Filistinliyi daha alıkoymuş durumda.

Filistin Esirler Cemiyeti ile Filistin Kurtuluş Örgütü'ne bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyeti'nin yazılı açıklamasına göre, siyonist rejim Ramallah'ta 6, El Halil'de 9, Tulkerim'de 4, Beytüllahim'de 2 ve Kalkilya'da 2 Filistinliyi alıkoymuştur.

Siyonist rejim, 7 Ekim'den bu yana esir aldığı Filistinlilerin sayısının 7,423'e ulaştığını duyurdu.

Filistinli yetkililer dün, işgalcilerin Batı Şeria'da HAMAS'la yapılan esir takasında serbest bıraktığı 11 Filistinliyi yeniden alıkoymuş olduğunu açıklamıştı.

7 Ekim'den bu yana 7 bin 450 alıkonulma

Filistin Esirler Cemiyeti ile Filistin Kurtuluş Örgütüne bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyeti'nin ortak açıklamasına göre, 7 Ekim'den bu yana yaşanan alıkonulmalarla ilgili son bilgiler paylaşıldı.

Açıklamada, işgal güçlerinin son 24 saat içinde Batı Şeria'nın El Halil, Beytüllahim, Ramallah, Tulkerim ve Kalkilya kentlerinde en az 25 Filistinliyi alıkoyduğu belirtildi. Bu son alıkonulmalarla birlikte, 7 Ekim'den bu yana suçsuz oldukları halde alıkonulan Filistinlilerin sayısının 7 bin 450'ye ulaştığı ifade edildi.

Siyonist ordusunun 7 Ekim 2023 tarihinde Gazze Şeridi'ne başlattığı saldırının ardından, işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te Filistinlilere yönelik alıkonulma, baskın ve saldırılarda artış gözleniyor.