Gazze Şeridi'ndeki ilaç ve malzeme depolarının doldurulması için planlanan sevkiyatlara Siyonist rejimin izin vermediği belirtildi. Yapılan açıklamada, 1-11 Ocak tarihleri arasında Gazze Vadisi'nin kuzeyine yapılması planlanan gıda, ilaç, su ve diğer hayat kurtarıcı malzeme teslimatından yalnızca 5'inin gerçekleştirildiği ifade edildi. OCHA, kuzey Gazze'ye hızlı, güvenli, engelsiz ve sürekli insani erişim sağlanması çağrısını sürdürüyor ve planlanan tüm insani yardım konvoylarına yönelik taleplerin derhal yerine getirilmesi gerektiğini vurguluyor.

Batman Üniversitesi'nden Aksa Tufanı Yıl Dönümünde Direniş Çağrısı Batman Üniversitesi'nden Aksa Tufanı Yıl Dönümünde Direniş Çağrısı

Güney Gazze'de, Al Mawasi bölgesi sakinleri ve Salah Ad Deen Yolu yakınındaki birkaç blokta yaşayanlar için yayınlanan tahliye emirleriyle ilgili olarak İsrail ordusunun bölgede operasyona hazırlandığını belirttiği açıklanmıştır. İnsan Hakları Bürosu, İsrail güçlerinin Orta Gazze'nin çeşitli yerlerinden sakinlere Deir Al Balah'a taşınmaları emrini vererek sivillerin hayatını ciddi riske attığı endişelerini dile getirirken, İsrail Savunma Kuvvetleri'nin uluslararası hukuk kapsamındaki yükümlülükleri doğrultusunda sivilleri korumak için acil önlemler alması gerektiğini vurguladı.

Son olarak, 10 Ocak'ta An Nuseyrat Mülteci Kampı'nın kuzeyinde Elektrik Üretim Şirketi'nin jeneratörlerine yönelik saldırıda dört büyük jeneratörden birinin alev aldığı ve tesisin gelecekteki elektrik sağlama kabiliyetine ilişkin endişelerin arttığı belirtilmiştir. Elektrik Üretim Şirketi'nin jeneratörlerine yapılan bu saldırının Gazze'deki elektrik kesintilerini daha da derinleştirdiği ifade edilmektedir.

Editör: Ömer Faruk